De tiende editie van The Passion wordt gehouden in Roermond. Het is voor het eerst dat het muzikale paasevenement zo zuidelijk wordt gehouden. De jubileumeditie, met daarin zowel nieuwe als succesvolle nummers uit eerdere jaren, vindt plaats op Witte Donderdag 9 april op het Munsterplein en gaat over het leven, sterven en opstaan van Jezus.

De live-uitzending is te zien om 20:30 uur op NPO 1 en via npostart.nl.

#vrijheidvoorjou
Met het thema #vrijheidvoorjou staat The Passion dit jaar stil bij 75 jaar bevrijding. The Passion zal vanuit haar eigen verhaal invulling geven aan dit thema; vrijheid en liefde vormen de rode draad in het lijdensverhaal van Jezus. 

Arjan Lock, directeur van de EO, zegt: “Op veel plekken in Nederland zie je de betonnen restanten van bunkers; de symbolen van onvrijheid uit een donker verleden. Die onvrijheid is er vandaag de dag gelukkig niet meer. We ervaren meer vrijheid dan ooit. En toch voelen veel mensen zich gevangen. Gevangen door beperkingen, beschadigde relaties of verlies van een geliefde. The Passion vertelt het verhaal van Jezus die perspectief geeft op leven in vrijheid.”

Jochem de Jong, mediadirecteur KRO-NCRV vult aan: “The Passion gaat over onvoorwaardelijke liefde, over de vrijheid om elkaar lief te hebben. Dit verhaal inspireert en houdt ons als samenleving ook een spiegel voor. Het zet ons aan het denken over hoe we in ons land met elkaar omgaan, welke vrijheid we de ander gunnen.”

Persoonlijke anekdotes en ervaringen
The Passion wordt op Witte Donderdag 9 april om 20:30 uur uitgezonden op NPO 1 en is daarnaast te zien via npostart.nl. Opnieuw is er de indrukwekkende digitale processie, waarbij kijkers online deel kunnen nemen aan het evenement door persoonlijke anekdotes en ervaringen te plaatsen. Via thepassion.nl is er gedurende de gehele dag een liveblog.

Samenwerking
Naast de EO en KRO-NCRV zijn er diverse partners die The Passion dragen waaronder Kansfonds, Bisdom Roermond en de Protestantse Kerk in Nederland.