Mediakathedraal

Hasta la vista, baby

In den beginne…

…was het internet nog leeg en kaal. De geest verveelde zich en keek om zich heen. En toen kwam Isidorusweb. Isidorus van Sevilla was hip & happening. Voor de vernieuwers in de kattelieke wereld werd hij vereerd als de patroonheilige van het internet. Niet dat hij dat officieel was, maar dat is zo heerlijk katteliek.

Eric van den Berg wilde de hemel bestormen. Hij begon met wat linkjes naar andere websites. En was al trots dattie 10 bezoekers per dag had. Man, man, man.

Zoveel jaar later werd Isidorusweb opnieuw gekerstend en ging verder onder de naam Katholiek.nl. Katholiek groeide uit tot de meest bezochte rooms-katholieke nieuwswebsite van het land. Kwart miljoen gasten per jaar.

Omdat Eric aandacht aan zijn gezin en werk wilde geven, namen de Norbertijnen in Heeswijk het stokje over. Dan doen ze met verve. Ze bedienen de katholieke kerk uitstekend! Kijk maar op katholiek.nl.

Met je ‘Hasta la vista’

En nu istie weer terug. Met oud-gediende Frank G. Bosman (let op de G. mensen, anders kom je bij een kapper terecht) en Nina, onze stagiaire. Wij zijn de Mediakathedraal.

En wie weet haken er nog meer mensen aan. Dat mag. Je weet maar nooit. Eenmaal op internet en je wordt zo gevonden.  

We hebben geen abonnees, geen redactie en geen statuut. We hebben geen deep web, geen inlog en geen betaalmuren. Wel een paar anonieme analytische koekjes.

Briefje van ons

Wil je onze berichten ontvangen? Dat kan dus. Met gemak. Nooit te veel. Geen spam, AVG-proof enzovoorts. We zijn je religieuze toiletverfrisser.

Je moet je alleen even aanmelden. (Of naderhand weer afmelden, als je er geen reet aan vindt; daar gaan we niet over zeuren.)

Dat doen wij nou eens niet met een nieuwsbrief. Je kunt ons aanmelden (of afmelden) op Twitter en Facebook.

Wie zijn die papen gasten achter de Mediakathedraal?

Eric van den Berg (drs., vanwege mediawetenschappen) runt het succesvolle communicatiebureau ISI Media. Kijk daar maar eens. De mediakathedraal betreedt hij af en toe als zijn privéstek.

Frank G. Bosman (dr., vanwege Hugo Ball en zijn voor velen onbegrijpelijke religieuze kunst) leeft van de wetenschap en media-optredens. Schnabbelt schaamteloos bij in parochiezaaltjes met mooie perzische tapijtjes.

Nina van der Werf (geen titel, studeert communicatiewetenschappen) is ons geheime wapen. Ze speurt, zoekt en onthult. En wie weet reageert Nina op jouw vragen. Snik, Nina is met de Noorderzon vertrokken op zoek naar een vriendje. Zei ze.

Reageren

We hebben dit e-mailadres voor je in de aanbieding: info@mediakathedraal.nl. Voor als je zelf een stukkie wilt schrijven. 
Als je een reactie onder een bericht plaatst, dan vangt WordPress je IP-adres en je naam. Wij doen er niks, nada mee, maar dan weet je dit. Reageren = toestemming. Verder verzamelen we niks van je. Dus tot zover onze privacyverklaring.   

Pers

Het journaille kan ook mailen naar hetzelfde e-mailadres. Waarom zouden we een alias als pers@mediakathedraal.nl gebruiken.  You Tell Us.

Het is karig, maar je vindt ons ook op:

Volg ons

Je kunt nu nog terug

Lorem ipsum dolor sit amet, ja stop maar. De bedoeling is duidelijk. Volg ons op de socials! Lay it on the line!

@